Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Србија у фото-финишу остала без још једне медаље

© REUTERS / ANN WANGСрпски стрелци Дамир Микец и Зорана Аруновић
Српски стрелци Дамир Микец и Зорана Аруновић - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2021
Пратите нас
Репрезентативци Србије у стрељаштву Зорана Аруновић и Дамир Микец остали су без медаље у конкуренцији дублова и освојили четврто место.
Аруновићева и Микец су у борби за бронзану медаљу у дисциплини ваздушни пиштољ поражени резултатом 16:12 од украјинског пара Олена Костевич-Олех Омелчук.
Они су претходно прошли даље из друге квалификационе групе, у којој су били четврти са 384 погођена круга, па им је борба за злато измакла за три круга.
Српски стрелци су боље почели борбу, повели са 8:6, али је уследила серија Украјинаца који су дошли до 14:10.
Микец и Аруновићева су смањили на 14:12, али на крају нису успели да дођу до преокрета у фото-финишу.
„Освојили смо четврто место у заиста јакој конкуренцији. Да смо у овом моменту могли да направимо бољи резултат, направили би га. Свакако смо потврдили квалитет заузимањем четвртог места на највећем светском такмичењу“, рекла је Аруновићева.
„Покушавам да сумирам утиске... Имао сам велику жељу за освајањем ове медаље. Квалитетан смо тим, јако смо се добро борили у квалификацијама и показали да припадамо самом светском врху. Мислим да сам и ја лично могао да пружим више и требаће ми мало времена да процесуирам све. Жао ми је што данас нисмо добили Украјинце, стари су нам дужници, али то је спорт“, рекао је Микец.
Подсетимо, Дамир је Србији претходно у синглу донео прву медаљу на Олимпијским играма, након чега је друго одличје освојила теквондисткиња Тијана Богдановић.
Херој Србије: „Више не фали ниједна медаља!“ /фото/
Бронзана Тијана за Спутњик: Као да се свет срушио, али била сам спремна да се побијем
Један дан, две медаље – и три прста!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала