Швајцарска затворила десетогодишњу истрагу повезану са случајем Магнитски

CC0 / Pixabay / Швајцарска застава у Луцерну
Швајцарска застава у Луцерну - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2021
Пратите нас
Генерално тужилаштво Швајцарске затворило је истрагу о могућем прању новца повезаним са такозваним случајем Магнитски. Истрага је трајала 10 година.

„На основу опсежне истраге Управа федералног тужиоца може да потврди да нису откривени докази који би поткрепили оптужбе против било кога у Швајцарској. Стога је донета одлука да се поступак затвори“, наводи се у саопштењу.

Међутим, одлучено је да се са рачуна који су раније замрзнути конфискује више од 4,3 милиона долара у корист државе, „с обзиром на чињеницу да је утврђена веза између појединих актива које су заплењене у Швајцарској и главног кривичног дела, почињеног у Русији“.
Интернет - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2017
Како је амерички „супершпијун за Русију“ крио истину о случају „Магнитски“
Одлука још није ступила на снагу, а у року од десет дана може се уложити жалба Федералном кривичном суду.
Кривични поступак због сумње у прање новца покренут је 3. марта 2011. године на основу информација британске компаније „Hermitage Capital Managment“ коју је основао Вилијам Браудер.
Подсетимо, запослени у великом инвестиционом фонду „Hermitage Capital Management“ Сергеј Магнитски био је оптужен за утају пореза и 2009. године умро у затвору од срчаног удара. Његов пословни партнер, шеф те фондације Вилијам Браудер, који је такође био оптужен за утају пореза у Русији и осуђен у одсуству на девет година затвора, окривио је за смрт ревизора групу руских званичника. Наводно Магнитски није бежао од плаћања пореза, већ је сам открио преварантску шему због које је и убијен.
У великој мери захваљујући лобирању Браудера у Сједињеним Америчким Државама и усвојен је „Закон Магнитски“, први у савременој историји америчких санкција против Русије.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала