„Део будућности“: Светски дувански гигант планира да производи марихуану

© REUTERS / Edgard GarridoЧовек запалио џоинт на демонстрацијама за легализацију марихуане
Човек запалио џоинт на демонстрацијама за легализацију марихуане - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Пратите нас
Највећа британска дуванска компанија Бритиш Америкен Тобако (БАТ) планира да уведе медицински канабис у производњу и наводи да је то „део будућности“.
БАТ наводи да жели да „убрза“ трансформацију компаније смањењем негативних утицаја својих производа на здравље људи, пренео је данас Би-Би-Си.
У марту, БАТ је купио деонице канадског произвођача медицинског канабиса, „Органиграма“.
Такође ће истраживати потенцијалне нове производе, који се превасходно фокусирају на канабидиол (ЦБД).
„Када размишљамо о нашем раду, сигурно да смо, осим никотинских производа, заинтересовани за нове ствари“, изјавио је извршни директор БАТ-а Кингсли Витон.
Последице коришћења ових синтетичких дрога много су опасније од оних које изазива марихуана - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Марихуана, амфетамини, екстази... Како је дрога престала да буде табу међу српским тинејџерима
Витон је нагласио да су производи везани за канабис део будућег раста компаније, која тренутно тестира ЦБД производе у Манчестеру, у Енглеској.
„Сматрам да је ЦБД део будућности, али тренутан изазов је да смањимо штетност дувана и алтернатива за никотин, да охрабримо људе да се пребаце на друге производе“, навео је Витон.
Канабидиол (ЦБД) је главни састојак канабиса, који сачињава до 40 одсто њеног екстракта, а нека истраживања су показала да може имати користан ефекат у третману појединих болести, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала