Изграђено 99 одсто гасовода: „Северни ток 2“ биће завршен у августу

© AFP 2023 / ODD ANDERSENЦеви гасовода "Северни ток 2"
Цеви гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Пратите нас
Гасовод „Северни ток 2“ ће бити довршен у августу, могуће је да ће бити пуштен у рад већ ове године, изјавио је директор аустријске компаније „ОМВ“ Рајнер Зеле.
„Шеф компанија 'Норд стрим 2 АГ' рекао је да ће радови бити грађевински завршени крајем августа. Стога верујемо да ће гас можда бити пуштен ове године“, рекао је Зеле на прес-конференцији компаније.
Према наводима оператора пројекта „Норд стрим 2 АГ“, изграђено је 99 одсто гасовода „Северни ток 2“ .
Брод „Академик Черски“ је у потпуности завршио са својим радовима, а баржа за полагање цеви „Фортуна“ наставља да ради на завршном делу, додаје се у саопштењу.
Пројекат „Северни ток 2“ подразумева изградњу два крака гасовода, чији ће укупни капацитет износити 55 милијарди кубних метара гаса годишње, од обале Русије, преко Балтичког мора, до Немачке. У изградњи гасовода учествују бројне европске компаније.
Брод за полагање цеви Фортуна у луци немачког града Визмар - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2021
Пољска се теши: Све смо урадили да зауставимо "Северни ток 2"
Против изградње гасовода „Северни ток 2“ активно се бори Украјина, која се плаши да ће изгубити приходе од транзита руског гаса, као и бројне европске земље, укључујући Пољску, Летонију и Литванију, а такође и Сједињене Америчке Државе, које желе да продају свој течни природни гас у ЕУ.
Све о Русији прочитајте овде.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала