Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

„Немојте да се срамотимо и бламирамо“ – Булут о бронзи, поразу од Руса и будућности

© AP Photo / Jeff RobersonДушан Домовић Булут
Душан Домовић Булут - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Пратите нас
Душан Домовић Булут, репрезентативац Србије у баскету, говорио је за српске медије у Токију после освајања бронзе на Олимпијским играма. Булут је истакао да је поносан бронзом, иако је циљ била златна медаља.
Баскеташи Србије завршили су учешће на Играма у Токију као трећепласирана репрезентација.
Српски баскеташи били су виђени са најсјајнијим одличјем на грудима, али пораз од Русије у полуфиналу зауставио их је у походу на злато.
„Знали смо да смо упрскали... Знаш да си упрскао. Велика је разлика између трећег и четвртог места. Да је кренуло нешто по злу (у мечу за треће место), вероватно бисмо се поубијали међусобно и са њима и публиком и свима. Када смо кренули у овај меч, знали смо да морамо да га добијемо иначе бисмо скочили из авиона. То је био наш менталитет и мислим да је упалио. Нисмо имали ни тактику ни ништа него само став – немојте да се срамотимо, да се бламирамо. Идемо да победимо, бољи смо од њих као што смо бољи од већина екипа овде. Само да урадимо све ствари које будемо требало да урадимо и то је то“, открио је Булут.
Булут је открио шта је фалило репрезентацији у полуфиналу.
„Имали смо ми својих лимита, рекао сам вам то и на почетку. Скупљени смо као група индивидуалаца који су веома квалитетни, који имају добар карактер за победе, за тежину дреса који треба да се носи на овим такмичењима и једноставно само нам је фалила та нека врста уиграности, неке тактичке ствари које нисмо стигли да урадимо. Да када све стане, када ништа не иде да имамо неке две-три акције, да извучемо неки лак поен, лак фаул, да им прекинемо моментум“, рекао је Булут за српске медије у Токију и додао:
„То се није десило, остали смо паралисани против Руса, некако, и остали смо два-три пута сами, па смо промашили зицер и тројку. Нисмо стигли да се прикључимо, па је све отишло дођавола...Треће место, победили смо на неки индивидуални квалитет и карактер, пожртвованост и борбу. Тако смо дошли, тако смо селектирани, тренутно је мерило треће место, а надам се да ће у будућности бити боље. Битан је један континуитет медаља који доносимо за Србију, за КСС, овога пута и ОКС. Ја сам срећан, завршили смо турнир и са победом, ипак је то олакшавајућа околност. Велика је разлика измежу трећег и четвртог места“.
Баскеташи Србије - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Бронза за баскет екипу Србије!
Булут је на крају причао о будућности у дресу Србије.
„Не знам. Искрено, не знам. Идем сутра у Америку, то ми је план, да се тамо докажем. После тога видећу шта и како. Немам ни неку комуникацију искрено ни са кошаркашким савезом ни са Олимпијским комитетом. Имам личну каријеру и циљеве које желим да испуним. Опет, један континуитет ако говоримо о счледећим ОИ... Овај спорт не препознаје ко си и шта си, препознаје само континуитет и тежак рад. Нема овде: "Ја сам Душан Булут, доћи ће Руси, склониће се са терена!" Неће. Тај процес одузима пуно времена и енергије, а ја у овим годинама не знам да ли сам спреман да следећих три-четири године дам толико“, закључио је Булут.
Руски баскеташи – ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Руси испустили злато – летонски баскеташи шампиони ОИ!
Дуел баскеташа Србије и Русије - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Русија шокирала Србију!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала