Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Новакова велика победа ван терена – пакао у Токију је ружна прошлост!

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Пратите нас
Преговори које је Новак Ђоковић данима водио са организаторима тениског турнима на Олимпијским играма у Токију, коначно су уродили плодом! Мечеви се више неће играти пре три поподне.
Претходно је програм стартовао у 11 часова по локалном времену, и ти први сусрети, углавном су били играни по нехуманим условима за игру, на плус 40 Целзијуса и са влажношћу ваздуха преко 70 одсто, што је неподношљиво.
Новак се први пожалио и покушао нешто да промени, али је првобитно одбијен. Касније је и Зверев указао на потешкоће, да би Рус Медведев јасно и гласно поручио да се неко опасно игра с људским животима, питајући ко ће бити крив уколико неко умре?!
Да не помињемо да је тенисерка из Шпаније Паула Бадоса после првог сета меча осмине финала доживела топлотни удар, на крају је терен напустила у инвалидским колицима.
Ипак, у последњи час организатори тениског турнира на Играма у Јапану дозвали су се памети и одлучили да програм не почиење пре три поподне.
Огласио се ИТФ званичним саопштењем у којем је се каже да су термини померени после консултација са главним такмичарима, организаторима, судијама, медицинским особљем и власницима права преноса.
Такође, такмичари ће имати право и на чешће паузе када температуре пређу 30 степени.
И после још једне велике победе ван терена коју је започео Новак Ђоковић, први тенисер света, Хрватица Дона Векић, као и још бројне друге колеге, јавно су се захвалили Србину за све добро што ради у корист тенисера и тенисерки.
Пакао у Јапану: Тенисери посрћу, а Новакова сарадница тражи хитне промене
Руски пар преокретом елиминисао Хрватску!
Ђоковић преслишао Фокину и пласирао се у четвртфинале ОИ!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала