Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Пакао у Јапану: Тенисери посрћу, а Новакова сарадница тражи хитне промене

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Пратите нас
Токио гори, а тенисери муку муче да окончају своје мечеве на Олимпијским играма. Температуре у Јапану су преко 30 степени Целзијуса, али највећи проблем прави влажност ваздуха која је 72 процената због чега је појачано знојење и тешко се дише.
Новак Ђоковић већ је указао на нехумане услове за игру, и молио је да се сатнице промене, али то није уродило плодом. И његова сарадница из ПТПА Катарина Пијетловић тражи хитне промене.
Не изгледа добро! Све оно што се дешава у Јапану на Олимпијским играма, када је тениски турнир у питању, на којем је главни претендент за злато Новак Ђоковић, забрињава.
Шпанска тенисерка Паола Бандоса у инвалидским колицима напустила је терен после меча у четвртфиналу јер је доживела температурни шок.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Медведев победом прошао кроз пакао: „Шта ако умрем? Ко ће бити крив“ /видео/
Недуго затим и Немац Зверев морао је да „прилегне“ на терену после исцрпљујуће борбе са Грузином Николозом Базилашвилијем.
А Зверев је познат као жилав момак, далеко од тога да би он тек тако, ради привлачења пажње учинио тако нешто.
Напротив! Тело му је сасвим сигурно било толико исцрпљено да је морао да узме предах, што није прошло незапажено код новинара, само још организатори треба да реагују и да учине нешто са сатницама.
И када свему наведеном, што довољно забрињава и шаље поруку да су потребне хитне промене, додате Новака Ђоковића и то како је изгледао после рутинске победе над Шпанцем Фокином, у само два сета и 1 и 27 проведених на терену, онда је јасно да су услови за игру нехумани.
Трвда подлога у Токију се усија, температура вероватно доседне и до 40 степени Целзијуса, па је зато Ђоковић изгледао као да се „туширао“ на терену, а и плитко је дисао.
На крају је спас морао да потражи у мистериозном црном цреву у којем се налазио лед, како би се што брже расхладио и био спреман за наредне изазове.
Али, то није све, Новак Ђоковић поред сингл мечева истог дана играо је дубл, што значи да је поново морао у „ватру“ и да „гори“ на теренима у Токију, али је исто тако јасно да ће организатори морати нешто да учине како би колико-толико олакшали најбољим тенисерима света који су се окупили у „Земљи излазећег сунца“ како би се борили за медаље.
Јер, као што рече Рус Медведев, ко ће бити крив ако неко, не дај Боже, умре на терену...
Шок у Токију – крај за Циципаса!
Званично – Ђоковић јури још једну медаљу у Токију!
Ђокоманија! /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала