„Подршка демократској Белорусији“: Бајден примио Тихановску

© AP Photo / Evan VucciБела кућа у Вашингтону
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Пратите нас
Амерички председник Џозеф Бајден примио је у Белој кући бившу кандидаткињу на председничким изборима у Белорусији и лидера белоруске опозиције Светлану Тихановску.
„Била ми је част да се састанем с Тихановском у Белој кући. САД подржавају народ Белорусије у напорима да се успостави демократија и универзална људска права“, написао је амерички лидер на Твитеру.
Тихановска је рекла да је позвала Бајдена да помогне како би Белорусија била пример „ненасилног преласка на демократију“.
„Председник Бајден је рекао да се у свету наставља борба између аутократије и демократије. И знате да се Белорусија по том питању налази на првој линији фронта. Због тога сам га позвала да нам помогне да учинимо Белорусију успешним примером ненасилног преласка на демократију“, написала је она на Телеграму.
Подсетимо, масовни протести опозиције у Белорусији почели су 9. августа, након председничких избора. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је победио актуелни председник Александар Лукашенко са 80,1 одсто освојених гласова. Опозиција није признала резултате избора и сматра да је победила Тихановска.
Тихановска је одмах после избора напустила Белорусију и отишла у Литванију.
Бивши председнички кандидат на изборима у Белорусији Светлана Тихановска - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2021
Лидерка белоруске опозиције поручила Америци: Не устручавајте се да уведете санкције режиму
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала