После „Скидања“ следи „Жал“: Нови поглед на генерацију адолесцената зависних од друштвених мрежа

© Фото : Емилија СтанишићПавле Ћемерикић и Коста Ђорђевић на снимању Жала
Павле Ћемерикић и Коста Ђорђевић на снимању Жала - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Пратите нас
У Београду је данас отпочело снимање новог, трећег по реду дугометражног играног филма редитеља Косте Ђорђевића. Филм је насловљен „Жал“ и открива један нови поглед на генерацију адолесцената, зависних од друштвених мрежа.
Нови пројекат подржао је Филмски центар Србије и програм „Медиа креативна Европа“, уз образложење да „Жал“ на аутентичан начин открива нови поглед на генерацију адолесцената који се тек спремају да закораче у живот, а зависни су од друштвених мрежа.
Филм тематизује живот тинејџера Реље који организује сахрану своје баке, покушавајући да на тај начин заведе девојку у коју је заљубљен. Варајући све око себе, а највише мајку са којом је у комплексном односу и константном сукобу, Реља схвата да је једина особа коју је преварио — он сâм.
„У питању је страсна прича о љубавима, односно о томе како у основи сваке љубавне приче стоји потреба за контролом“, наводе из ФЦС.
Коста Ђорђевић је и аутор сценарија за овај свој филм, а улоге тумаче: Павле Чемерикић, Денис Мурић, Алиса Радаковић, Бранка Катић, Павле Менсур, Дубравка Ковјанић, Јована Берић, Милица Вранеш, Буда Стошић, Теодор Винчић, Мелита Бихали, Драгиња Вогањац, Радослав Миленковић, Борис Илић.
С обзиром на „С/Кидање“, први филм редитеља Косте Ђорђевића, комисија Филмског центра сматра „Жал“ одличним тематским наставком проблематике „начете“ у првом филму.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала