Премијер у бекству постао керамичар

CC0 / pixabay.com / Керамичар
Керамичар - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Пратите нас
Бивши премијер Северне Македоније Никола Груевски, који је побегао у Мађарску усред суђења за корупцију и добио азил на јесен 2018. године, добио је право гласа на локалним изборима следеће године у Будимпешти, а тренутно се бави керамичарским послом, пише мађарски портал 24.
Како се наводи у тексту, недавно је у малом граду Пецел, 20 километара од Будимпеште, регистрована компанија по имену И.Ц.И.Ц, чији је директор и власник Груевски.
Према информацијама „Дојче велеа“ на македонском, који је имао увид у извод из Централног регистра, компанија је регистрована са широком пословном активношћу у најмање 10 различитих сектора.
У чланку о новом послу Груевског у Мађарској, портал детаљно износи његову биографију, пише о послу у Балкан банци, на Македонској берзи, о сарадњи са мађарским Матавом, о функцији министра финансија када је уведен порез на додату вредност, а касније и о учешће у кампањи „Купи македонске производе“.
© REUTERS / Ognen TeofilovskiНикола Груевски
Никола Груевски - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Никола Груевски
„Он, међутим, за себе није куповао само македонске производе, већ и мерцедес“, пише 24 и додаје да је због тог случаја побегао из Скопља, након чега је осуђен на две године затвора због корупције.
Никола Груевски је у бекству већ три године, а Северна Македонија тражи његово изручење због издржавања затворске казне и суђења у неколико кривичних предмета, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала