Руски сенатор одговара Бајдену: Ђаволски смо „слаби“, али „мењамо“ америчке председнике?

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаЗграда Савета федерације Русије у Москви
Зграда Савета федерације Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Пратите нас
Москву не може да не брине слабост тима америчког председника Џозефа Бајдена због његових „опасних дезинформација“ о потенцијалу Русије или наводном мешању у америчке изборе, изјавио је председник Комитета за међународне послове Савета Федерације Русије Константин Косачов.
„Сматрам да слабост тима самог шефа Беле куће може да буде управо стваран предмет наше забринутости. Не само због опасно неистинитих изјава о потенцијалу Русије или о 'руском мешању' у америчке изборе, чији исход све мање утиче на односе међу нашим земљама“, прокоментарисао је Косачов недавне Бајденове оптужбе на рачун Русије.
Руски сенатор је подсетио да је Бајден дао много важнију изјаву - он тврди да ако дође до тога да се Америка заиста умеша у прави „горући“ рат са великом силом, то догодити због сајбер хаковања са великим последицама, као и да та вероватноћа расте експоненцијално“.

„Ако Бајдену и његов 'тим' напуни главу дезинформацијама, то би могло да има најопасније последице по читав свет“, уверен је Косачов.

Амерички председнички кандидат Демократске партије Џо Бајден на предизборном митингу - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2020
Бајден запретио Русији због мешања у америчке изборе
С тим у вези, Косачов је истакао да оптужбе за сајбер-нападе и хаковања морају да буду у потпуности доказане целој међународној заједници са учешћем независних стручњака.
„У супротном, одговорност за 'горуће' сукобе требало би да сносе управо они који износе неосноване оптужбе за сајбер-нападе на рачун других земаља. Теже је и смислити убедљивији аргумент у корист обавезујућег међународног споразума о сајбер-безбедности“, сматра сенатор.

Према његовим речима, Бајденове речи проузроковане су жељом да умири опоненте унутар земље које све више брину и руске иновације у области високих технологија, и промена става Бајденове администрације о „Северном току 2“, што најоштрији критичари америчког председника сматрају победом Москве.

„Или нове дискусије на омиљену тему Демократске странке о руском 'мешању' у америчке изборе, посебно на прелазним изборима 2022. године у Сједињеним Америчким Државама. Бајден је америчким обавештајним службама рекао да председник Владимир Путин 'зна да сте бољи од његовог тима и да му то ђаволски смета'“, каже Косачов.
Амерички председник Џо Бајден - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2021
Може ли „Северни ток 2“ коштати Бајдена председничке функције
Међутим, то је очигледно у супротности са свим оним што су саме демократе раније говориле, додао је.

„Говоре да је управо „мешање Русије“ проузроковало њихов пораз 2016. године. Односно, руски тим је 'ђаволски' слаб, али 'мења' америчке председнике?“, упитао је сенатор.

Раније су новинари који прате активности Беле куће пренели да је председник САД Џо Бајден оптужио Русију да већ покушава да се умеша у изборе за Конгрес који ће се одржати 2022. године. Како се наводи, такође је „упозорио на опасност правог војног сукоба услед сајбер напада Русије“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала