„Звезда ће се гледати и у Вијетнаму – Деки је погрешио, али 'преживећемо' Каират“

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICГелор Канга и Дејан Станковић
Гелор Канга и Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Пратите нас
Љупко Петровић, легендарни тренер Црвене звезде, поручио је за Спутњик спорт из Вијетнама, где тренутно ради, да верује да ће црвено-бели у реванш мечу 2. кола квалификација за Лигу шампиона вечерас од 20.30 успети да надокнаде заостатак против Каирата (2:1).
Црвена звезда није личила на себе прошле среде у Алматију где је пала пред налетима Каирата, па сада мора са два гола разлике да се „чупа“ на својој Маракани, где су падали и много већи тимови.
Ипак, овога пута неће бити хука „Делија“ с трибина, узбог казне УЕФА на мечу с Миланом, већ ће подршку пружати деца до 14 година, али свеједно је Звезда фаворит.
У пролаз верује и Љупко Петровић, човек који је одвео Звезду на кров Европе 1991. године.
Јавио се Љупко за Спутњик из далеког Вијетнама где је ударила корона и све је затворено. Како каже, фудбала неће бити до наредне године по свој прилици.
„Распустио сам играче на 14 дана јер је корона овде у пуном налету. Помиње се да би првенство могло да буде настављено тек у фебруару 2022. године. Видећемо... Битно да ће се овде у Вијетнаму гледати Звезда и да ће се навијати. Све се прати и Звезда и Олимпијске игре“, поручио је Петровић на старту разговора.
CC BY 4.0 / Wikipedia, Biser Todorov (cropped) / Љупко Петровић
Љупко Петровић - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Љупко Петровић
Шампион Србије подбацио је у Алматију, слаже се са том констатацијом и прослављени стручњак.

„У Казахстану је Звезда била лоша и заслужено је изгубила, али ја верујем да ће Звезда бити права у реваншу против Каирата. Једноставно, радио сам у Казахстану и знам који је квалитет фудбала тамо, бољи смо тим о њих“, истиче 74-годишњи стручњак.

Ефикасност Црвене звезде на старту нове сезоне је забрињавајућа, што потвђрује сув статистички подата - два гола на три утакмице (Војводина 0:0, Каират 2:1, Младост 1:0).
Љупко Петровић пробао је да објасни разлог слабије форме на самом старту сезоне, кроз стари уврежени термин „тешке ноге“.
„Мислим да је Звезда сада у оној ситуацији у којој је била на почетку првенства у доба бивше Југославије, тачније Србије и Црне Горе када сам ја био тренер. Деси се лоша форма на старту сезоне јер се претера са физичком припремом. Деки је можда погрешио, префорсирао је играче и уследио је умор, као што сам и ја својевремено против Грасхоперса, али смо преживели. Мислим да ће Звезда и сада преживети, боља је од Каирата. Прва три уводна кола буде лоше, а онда ствари дођу на своје место и Звезда покаже своју праву страну“, оптимиста је искусни стручњак.
На конкретно питање који резултат очекује на стадиону „Рајко Митић“, Љупко је одговорио:
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2021
Европа и свет имају важан захтев за Србију
„Ево, као што каже мој играч Милан Јагодић који је са мном овде у Вијетнаму, очекујемо 2:0. Јер, гол у гостима више не важи, па су потребна два гола разлике. Знамо да неће бити 'Делија', али не сумњамо у пролаз“.
Љупко Петровић неће моћи ускоро назад због хаоса који је направила корона у Вијетнаму, а открио нам је како „убија“ време далеко од куће...
„Ево, баш малопре сам завршио са ходањем на траци, неких 20 минута сам одрадио. Идем и у шетње, трудим се да будем активан кад већ нема тренинга, утакмица, фудбала“, закључио је човек који је Звезду 1991. године попео на кров Европе.
Фудбалер противпожарним апаратом гађао полицију?! /видео/
Звезда се опоравила од Казахстана за прву победу у сезони! /видео/
Перина рабона: Звезда на крају Европе...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала