Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Шок за Медведева – ништа од руског дербија!

© AP Photo / Patrick SemanskyДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2021
Пратите нас
Данил Медведев, други тенисер света, доживео је пораз у четвртфиналу олимпијског турнира и неће се наћи у борби за медаље где је његов земљак, репрезентативац Русије Карен Хачанов.
Деловало је да ће тениска публика моћи да види руски дерби у полуфиналу, али је то спречио шпански тенисер Пабло Карењо Буста.
Он је савладао Медведева у два сета, након велике борбе у тај-брејку другог сета са 6:2, 7:6.
Није све било тако црно за руског тенисера до шестог гема првог сета када је омогућио ривалу да искористи четврту брејк лопту и поведе са 4:2.
Од тог момента Шпанац је освојио још два гема, направио нови брејк и реализовао прву сет лопту.
Деловало је у наставку да је Медведев спреман да подигне ниво игре и спречи изненађење и већ у трећем гему другог сета је направио брејк, без изгубљеног поена.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2021
Олимпијске игре у Токију
„Први пут нећу да одговорим на питање, срам те било“: Медведев оштро о опасци да су Руси варалице
Ипак, његова предност је трајала само до осмог гема, дозволио је Карењу Бусти да поравна резултат, а потом више није било шанси за стицање предности.
Сет је отишао у тај-брејк, Шпанац је повео са 3:0, али је затим изгубио два поена на свој сервис, што Медведев није успео да искористи.
После 11. поена 11. тенисер света је стекао прву меч лопту и успео је да искористи шансу за велику победу и пласман у полуфинале где га чека нови руски тенисер – Карен Хачанов који је претходно са 2:1 у сетовима победио Ига Умбера из Француске.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала