Ердоганов саветник: Испорука турских дронова Украјини не треба да брине Русију

© AFP 2023 / Birol BebekТурска беспилотна летелица Bayraktar TB2
Турска беспилотна летелица Bayraktar TB2 - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2021
Пратите нас
Војно-техничка сарадња са Русијом задовољава потребе Турске и наставиће се, изјавио је виши саветник председника Турске Муџахит Кучукјилмаз. У исто време, он каже да Москву не треба да брине испорука оружја Кијеву.
„Наш став о С-400 је увек био максимално отворен. Оно што јавности говоримо о теми С-400 заиста је то што мислимо. Детаљи у вези са том темом које смо саопштили у контактима са нашим саговорницима, било да су то западне земље или Русија – остају на снази. Војно-техничка сарадња са Москвом ће се наставити, као и са западним земљама“, објаснио је он.
У исто време, Ердоганов саветник истиче да Русија не би требало да брине због испорука турског оружја Украјини.

„Успостављајући односе са једном земљом, Турска не ствара проблеме у односима са другом. Одвајамо јабуке од крушака. Турска има могућност и дипломатске вештине да одржава мултиаспектне контакте и односе истовремено са различитим земљама. Наставићемо да успостављамо односе са разним државама у складу са нашим потребама и интересима. То не би требало да забрињава наше савезнике, пријатеље и оне са којима сарађујемо“, додао је.

Средином месеца је прес-служба Министарства одбране земље саопштила да је ратна морнарица Украјине добила први ударни дрон „бајрактар ТБ2“ из Турске.
Турски дрон Bayraktar TB2 - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2021
Украјински министар запретио Русији турским дроновима
С тим у вези, министар иностраних послова Украјине Дмитриј Кулеба је изјавио да Кијев намерава да користи летелице за „обуздавање“ Русије и заштиту своје територије.
Са своје стране, шеф турске дипломатије Мевлут Чавушоглу рекао је да његова држава продаје Украјини дронове а да споразум није усмерен против Русије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала