Примирје није успело: Поново размена ватре на азербејџанско-јерменској граници

© AP Photo / Armenian Defense Ministry Јерменски војник пуца из артиљеријског оруђа током сукоба у Нагорно-Карабаху
Јерменски војник пуца из артиљеријског оруђа током сукоба у Нагорно-Карабаху - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2021
Пратите нас
Упркос јучерашњем договору о прекиду ватре између Бакуа и Јеревена, на азербејџанско-јерменској граници прошла је још једна немирна ноћ. Стране се међусобно оптужују за кршење примирја.
Министарство одбране Азербејџана саопштило да је Јерменија прекршила договор током ноћи пуцајући из аутомата и бацача граната на војску стационирану у правцу села Зјајлик Келбаџарског рејона.
Са своје стране, Министарство одбране Јерменије да је азербејџанска војска отворила ватру на јерменске положаје на Хехаркуникском делу границе.
„Захваљујући одговору јерменске стране непријатељ је сузбијен. Од седам сати по локалном времену ситуација је мирна, нема пуцњаве“, наводи се у саопштењу.
Раније је прес-служба Министарства одбране републике саопштила да је Азербејџан прихватио предлог Русије за прекид ватре на граници са Јерменијом.
Претходно је војни ресор Азербејџана саопштило да је са територије Јерменије гранатиран Келбаџарски рејон. У исто време, јерменска страна оптужила је Баку уа покретање локалних борби. У јучерашњим сукобима било је жртава.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала