Америка је одабрала двојицу младих Срба у ноћи коју је обележила „сеоба звезде“

© Фото : АБА лига / Мега Соццербет / Ивица ВеселиновФилип Петрушев
Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2021
Пратите нас
У ноћи између четвртка и петка је одржан НБА драфт на ком су изабрана и двојица младих српских кошаркаша – Филип Петрушев и Балша Копривица, док је ноћ обележила најава великог трансфера Расела Вестбрука у Лос Анђелес Лејкерсе.
Петрушев, некадашњи амерички студент и актуелни играч Меге, изабран је за 50. позиције, а његов први тим у НБА требало би да буде Филаделфија.
Петрушев иза себе има сјајну такмичарску годину у којој је проглашен за најкориснијег играча АБА лиге и постао је стандардни репрезентативац Србије.
Уз Петрушева, на НБА „пијаци“ се нашао и Балша Копривица, син Славише Копривице, некадашњег кошаркаша Партизана.
Момак рођен 2000. године је већ дуже време у Америци, а њега је са 57. позиције одабрала екипа Детроита.
Ипак, „бомба вечери“ одјекнула је у Лос Анђелесу, чији ће становник постати Расел Вестбрук, власник рекорда по броју остварених трипл-дабл учинака и један од најбољих играча лиге у последњој деценији.
Он ће у друштво Леброна Џејмса и Ентонија Дејвиса стићи у замену за Кајла Кузму, Монтрезла Херела и Кентавијуса Колдвел-Поупа који ће задужити дресове Вашингтона.
Вреди истаћи и да је први пик на драфту бек Кејд Канингем који ће потписати уговор са Детроитом, а Немац Франц Вагнер је са осмог места стигао у Орландо.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала