Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

„Jа сам био против, цео тим је био против, али – Новак је донео одлуку“

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаЂоковић и Троицки
Ђоковић и Троицки - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2021
Пратите нас
Виктор Троицки, бивши тенисер и селектор репрезентације Србије, открио је зашто је Новак Ђоковић на Олимпијским играма у Токију кренуо у јуриш и по другу медаљу.
Од Ђоковића су сви очекивали медаљу у синглу у Токију, а мало ко се надао томе да ће он донети Србији још једну у мешовитом дублу.
Најбољи тенисер планете је у једном тренутку одлучио да, ипак, наступи и у тој конкуренцији са Нином Стојановић, а за сада му иде сјајно, јер су он и најбоља српска тенисерка у полуфиналу.

„Ја сам био против тога. Цео тим је био против тога“, рекао је Троицки.

Аутору интервјуа са Троицким није било јасно зашто је Новак донео одлуку која потенцијално може да му угрози поход у синглу.
„Зашто ризиковати повреду или умор због такмичења које не прати много људи и које може да га спута у походу на главне циљеве, који су му на дохват руке?“, пише у тексту „АП“-а.
Троицки открива да је разлог веома јасан.
„Одлуку је донео искључиво Новак. Желео је да игра“, каже некада 12. тенисер планете и Новаков велики пријатељ.
Новак и Нина у прва два меча нису изгубили сет, али ће у полуфиналу имати велики изазов против руске комбинације Веснина/Карацев.
„Мислио сам да је играо довољно мечева у последњих неколико месеци. Стварно, играо је и превише. Сви смо размишљали само о синглу, а када је рекао да жели да игра микс дубл, рекао сам му: 'Океј, њему то много значи и он жели да докаже да је спреман, па ако и у миксу буде давао све од себе, ако буде био стопроцентно фокусиран, онда ОК'“, објаснио је Троицки.
Виктор је говорио и о томе да се чује са Гораном Иванишевићем, једнимо од Новакових тренера, који уз Марјана Вајду није допутовао у Токио на Игре.
„Све добро функционише засад. Драго ми је што му мечеви кратко трају у обе конкуренције“, подвукао је Троицки.
Подсетимо, Новак у петак излази двапут на терен, пошто у синглу у полуфиналу наступа против Александра Зверева.
Одговор из Русије на „бесрамне провокације“: Покушао је да направи скандал, веома смо забринути
Ђоковић: Молим вас да не причамо о томе
Срамотно извртање Ђоковићевих речи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала