Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Микец о Ђоковићу: Имали смо неки проблем... /фото/

© REUTERS / ANN WANGДамир Микец
Дамир Микец - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2021
Пратите нас
Дамир Микец, српски стрелац који је освојио сребрну медаљу на Олимпијским играма у Токију, говорио је о занимљивостима са турнира, али и Новаку Ђоковићу.
Микец је Србији донео прву медаљу на Играма освојивши сребро у категорији ваздушни пиштољ.
Водитељ програма РТС-а Александар Стојановић упитао је Микеца да потврди једну анегдоту везану за Новака Ђоковића.
Он је навео да кружи прича о сусрету Микеца и Ђоковића која је текла овако: „Долази Дамир у Олимпијско село, улази где су српски олимпијци и наилази на Новака Ђоковића. И Новак пита Дамира, или Дамир пита Новака: 'Потребан си ми на три минута'. Је л' то истина?“.
Микец је стидљиво одговорио.
„Па, јесте, имали смо неки проблем. Он је заиста изванредан момак, баш коментаришемо сви спортисти шта је човек све направио за ову земљу, какве све резултате има, а да је он потпуно остао са обе ноге на земљи, спреман сваком да помогне. Он уопште то није ни морао да уради“, рекао је Микец и додао:
„Небитно шта се ту све дешавало, али када ме је једном срео рекао ми је: 'Сутра ми требаш на 15 минута нешто да ти...'. Али, Новак је заиста једна изванредна особа, увек је спреман све да подели са нама, шта год да нас интересује, као и своје неке приватне ствари. Навијамо за њега, наравно“.
Једно питање било је везано и за то да ли Дамир и његов брат и тренер Горан Микец имају тајне сигнале током такмичења.
„Када сам ја у потпуно у проблему, не могу као Тића (Богдановић) или Милица (Мандић) да се искачем, да се издерем, да шутнем у главу и да ми... Ја стојим у месту, нит' смем да поломим нешто, нит'...“, рекао је Дамир Микец.
Горан је затим објаснио дешавања са турнира у Токију.
„У стрељаштву је у квалификацијама забрањена вербална комуникација, значи може невербална, али у овом мечу правио је доста паузи, излазио два или три пута напоље да би се консултовали, да би добио нека упутства, оно како ја могу да му помогнем“, рекао је Горан Микец.
Милица Мандић – ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Ексклузивно: Српски шоу и Новаков урлик за златну Милицу! /видео/
Сребрни стрелац Србије: „Када су ме колеге сачекале – распао сам се“ /видео/
Ђоковић: Молим вас да не причамо о томе
Диви се Србима, а позива на прославу „Олује“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала