Орбанов „рат“ са ЕУ: Одобрена питања за референдум

© AFP 2023 / ARIS OIKONOMOUПремијер Мађарске Виктор Орбан
Премијер Мађарске Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2021
Пратите нас
Мађарска Национална изборна комисија одобрила је данас владину листу питања за будући референдум о питањима ЛГБТ, за који премијер Виктор Орбан каже да је део "идеолошког рата" са Европском унијом.
Орбан, који је на власти од 2010. године, предложио је референдум о закону владајуће партије којим се забрањује да се у школама деца уче о хомосексуалности и трансродним питањима, појачавајући несугласице са ЕУ, пренео је Ројтерс.
Референдум би требало да се одржи почетком 2022. године.
Орбан се суочава са тешким изборима следеће године и, како додаје британска агенција, постао је све радикалнији у социјалној политици како би, према његовим речима, заштитио традиционалне хришћанске вредности од западног либерализма.
Мађари ће на референдуму бити упитани да ли подржавају одржавање радионица разних сексуалних оријентација у школама, без родитељског пристанка и да ли сматрају да процедуре промене пола треба да се промовишу међу децом.
Такође ће бити упитани да ли материјал који може да утиче на сексуалну оријентацију треба да се показује деци без икаквих ограничења.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала