„Петница“ демантовала наводе о избору Срђана Јанева за новог директора

ИС Петница - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2021
Пратите нас
Управни одбор Истраживачке станице „Петница“ (ИСП) демантовао је да је њен нови директор Срђан Јанев.
У медијима су се појавиле информације о избору новог директора ИС „Петница“, а како се наводи на сајту Истраживачке станице, ти наводи послати су са мејл адресе која не припада ИСП.
„Неки од медија су на основу тога објавили наведену вест без провере аутентичности извора, а поред лажног медијског саопштења ИСП, мејл је садржао и личне податке који нису јавно доступни и који према Закону о заштити података о личности не смеју да се деле без сагласности“, наводи се на сајту „Петнице“.
Управни одбор поднео је кривичну пријаву надлежним органима, подсећајући да управо одбор управља „Петницом“ до именовања новог директора, зарад, како наводе, обезбеђивања њеног несметаног рада.
„Чињеница је да је Срђан Јанев уписан као законски заступник ИСП у АПР-у јер је законска обавеза удружења грађана да изабере и упише заступника у регистар, али он није уписан као нови директор већ као представник Управног одбора чији је члан“, наводи се у саопштењу.
Како се додаје, јавност ће бити благовремено обавештавана о свим корацима које ИСП предузима, али искључиво званичним каналима, односно са званичног домена ИСП и путем веб странице.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала