- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Вести: Због чега Кијев пошто-пото жели да прекроји историју /видео/

Пратите нас
Пратите уживо вести Радија Спутњик.
Вечерас у вестима:
Разлог због ког Црна Гора, Босна и Херцеговина и привремене институције у Приштини не желе да буду део пројекта „Отворени Балкан“ је политички себичлук тамошњих лидера, и нека врста отпора, можда чак и мржње према Србији, каже за Спутњик др Стевица Деђански, шеф Центра за развој међународне сарадње.
Истражујемо – због чега Кијев пошто-пото жели да прекроји историју и почупа заједничке корене руског и украјинског народа – то јест, како Владимир Зеленски претендује на историју Кијевске Русије?
То што и црногорска опозиција и део власти бојкотују рад Скупштине у Подгорици, али учествују у седницама и гласају када сматрају да је неопходно, показатељ је незрелости политичких актера у тој земљи, оцењују аналитичари.
Матица Српска поново негативно оценила Закон о родној равноправности. Отпор ће бити још већи ако се почне с применом закона, односно кад неко буде кажњен јер није користио родно осетљив говор, упозоравају стручњаци.
Пишите нам у коментарима. Сва ваша питања узећемо у обзир. Слушајте нас и сазнаћете оно што други прећуткују.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала