Вучић и Ердоган разговарали о Косову

© Канцеларија за сарадњу са медијима Председника СрбијеАлександар Вучић и Реџеп Тајип Ердоган на инаугурацији у Анкари
Александар Вучић и Реџеп Тајип Ердоган на инаугурацији у Анкари - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2021
Пратите нас
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган потврдио је данас, у телефонском разговору са председником Србије Александром Вучићем, да потпуно подржава дијалог Београда и Приштине.
„Председник Вучић и председник Ердоган су разговарали и о ситуацији у региону. С тим у вези, председник Вучић је изразио очекивање да ће председник Ердоган и Турска наставити да пружају подршку дијалогу Београда и Приштине, као једином начину за решавање, за Србију, осетљивог питања Косова и Метохије“, напомиње се у саопштењу.
Како се истиче, „председник Ердоган је овом приликом потврдио да потпуно подржава дијалог Београда и Приштине“.
У саопштењу се додаје да су председник Вучић и председник Ердоган разговарали и о ситуацији у региону.
Двојица званичника су размотрили и различита глобална питања, са уверењем да ће околности ускоро дозволити да се састану и наставе свој садржајан разговор.
Председник Вучић је позвао председника Ердогана у посету Србији, што је шеф турске државе прихватио и потврдио да ће да посети нашу земљу.
Пожар у Турској - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2021
Пожари и даље бесне на југу Турске, расте број жртава /видео, фото/
Председник Вучић је у разговору изразио саосећање поводом жртава пожара који харају турском обалом и, такође, изразио спремност да наша земља, у оквиру својих могућности, помогне у заустављању ватрене стихије, као и у отклањању њених последица.
Захваливши на пријатељској подршци, председник Ердоган је, знајући да у одмаралиштима на тамошњој обали борави много српских туриста, рекао да турске власти чине све за њихову безбедност.
Двојица државника су констатовали да су билатерални односи Србије и Турске на високом нивоу, посебно њихова економска сарадња, изразивши наду да ће она, уз постојеће могућности, значајно напредовати, преноси Б 92.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала