Додик: Кристијан Шмит се лажно представља

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2021
Пратите нас
Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик изјавио је да се Кристијан Шмит лажно представља као високи представник, јер он то није и додао да оно што Шмит промовише као своју агенду није у надлежности високог представника.
„Оно што Шмит овде промовише као своју агенду апсолутно није у надлежности високог представника, што говори о томе да само треба имати појачану сумњу и неприхватање таквог лика. Видим да се Кристијан Шмит расипа неким оптимизмом и покушава да наметне агенду коју само он има о себи. Оно што Шмит најављује то није била улога високог представника у БиХ ни у прошлости“, истакао је Додик.
Кристијан Шмит који нема подршку Русије и Кине али ни Републике Српске већ је говорио о првим корацима. Говорио је о Изборном закону, европским интеграцијама и усклађивању законодавства када је реч о Европској Унији.
„То су глупости, чак ни Педи Ешдаун није улази у то, па сад долази Шмит да нам након толико времена улази у то. Шмит нема никакве везе са европским путем БиХ. Европски пут је увек био власништво домаћих политичких снага. Они игноришу озбиљне напретке овде који су урађени и стално све држе проблематичним, јер ако каже да је стање добро онда је бесмислено да постоји“, додао је Додик.
Кристијан Шмит - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2021
Кристијан Шмит стигао у Мостар /видео/
Коментаришући данашњу изјаву лидера СДА Бакира Изетбеговића, Додик је рекао да Изетбеговић не пропушта прилику да узнемири народе у БиХ, а посебно то чини на обележавањима ратних годишњица, попут данашње у Гацку.
„Када с такве манифестације чујете да ће Бошњаци да се освете, онда нама у Републици Српској не пада ништа друго на памет него да би и Бакир, као и отац му, опет жртвовао мир. Онај је жртвовао мир за БиХ, а овај би га жртвовао за освету. Индикативно је да сви позиви бошњачких и политичких и верских ауторитета за миром и праштањем некако заврше с осветом“, нагласио је Додик, преноси РТРС.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала