Нови пожар у Турској: Евакуација туриста из Бодрума

© Tanjug / IHA via APПожар у Бодруму
Пожар у Бодруму - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2021
Пратите нас
Туристи у Турској пожурили су данас у сусрет спасилачким бродовима након што им је речено да се евакуишу из неких хотела у егејском летовалишту Бодрум због непосредне опасности од пожара, известили су турски медији. У амбасади Србије у Турској кажу да тренутно нема никог угроженог од српских туриста у Бодруму.
Јединице обалске страже водиле су операцију, а власти су затражиле од власника приватних чамаца и јахти да помогну у евакуацији због непосредне опасности од нових пожара, преноси АП.
Број погинулих у пожарима који бесне у турским медитеранским градовима данас је порастао на шест након што су погинула два шумочувара, потврдио је министар здравства Турске.
У пожарима који бесне широм Турске од среде су изгорели хектари шума и неколико насеља, а ватра се шири у села и туристичка одмаралишта и присиљава људе на евакуацију.
Министар пољопривреде и шумарства Турске Бекир Пакдемирли рекао је у суботу да је стављено под контролу 88 од 98 пожара.
Председник Реџеп Таип Ердоган обишао је данас угрозено подручје, преноси Танјуг.

„Не можемо учинити ништа осим затражити милост Божју за животе које смо изгубили, али можемо заменити све што је спаљено“, рекао је Ердоган и истакао да је број авиона за гашење пожара повећан са шест на 13, укључујући авионе из Украјине, Русије, Азербејџана и Ирана.

Амбасада: Срби нису угрожени

У амбасади Србије у Турској кажу да тренутно нема никог угроженог од српских туриста у Бодруму.
Наши држављани у том месту су раније превентивно евакуисани, али све је санирано и да ће они бити враћени до вечери.
„Сви ће до вечери бити враћени. Три хотела су евакуисана“, рекли су у Амбасади Србије о дешавањима у Бодруму.
У Амбасади су рекли да немају тачан број српских туриста у том месту, али да су у контакту са турским министарством.
„Грађани се сами јављају када се нешто деси. Тако да нема за сада угрожених ни наших туриста, ни других“ поручили су из Амбасаде Србије у Анкари, преноси Б 92.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала