Русија шаље авио-групу за гашење пожара у Турској

© Фото : Пресс-служба Госкорпорации Ростех / Уђи у базу фотографијаРуски ватрогасни авион Бе-200 током гашења пожара у Турској
Руски ватрогасни авион Бе-200 током гашења пожара у Турској - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2021
Пратите нас
У Турску ће на захтев Анкаре у борбу против пожара бити упућена консолидована ваздухопловна група Министарства одбране и Министарства за ванредне ситуације Русије од 11 јединица технике, саопштило је руско Министарство за ванредне ситуације.
„Власти Републике Турске обратиле су се Руској Федерацији са захтевом за помоћ у гашењу разбукталих шумских пожара у близини насеља и туристичких зона, где се сада одмара велики број грађана Русије. Донета је позитивна одлука. У турску ће бити упућена консолидована ваздухопловна група Министарства одбране Русије и Министарства за ванредне ситуације Русије у количини од 11 јединица технике“, наводи се у саопштењу.
© ФотоВатрогасци гасе пожар у шуми у близини турског села Бајир неколико километара од Мармариса
Ватрогасци гасе пожар у шуми у близини турског села Бајир неколико километара од Мармариса - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2021
Ватрогасци гасе пожар у шуми у близини турског села Бајир неколико километара од Мармариса
Администрација турског председника раније је саопштила да је из Русије у Турску послато пет авиона за гашење пожара Ил-76 и три хеликоптера Ми-8. Амбасада Русије у Анкари известила је да у гашењу шумских пожара на југу Турске учествују три руска ватрогасна авиона Бе-200.
© SputnikШума изгорела у пожару у близини турског села Бајир неколико километара од Мармариса
Шума изгорела у пожару у близини турског села Бајир неколико километара од Мармариса - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2021
Шума изгорела у пожару у близини турског села Бајир неколико километара од Мармариса
Раније су турски медији јавили да је Ердоган подручја неколико турских провинција захваћених великим пожарима прогласио зонама катастрофе. Ердоган је навео да се на списку „зона природних катастрофа које утичу на животе људи“ налазе провинције Анталија, Мугла, Мерсин, Адана и Османије.
Шумски пожари настављају да бесне у шест турских провинција: осим горе наведених области, жаришта пожара остају и у провинцији Кајзери. Међутим, према речима турског министра пољопривреде и шумарства Бекира Пакдемирлија, „постоји позитивна динамика у борби против пожара“. Он је напоменуо да се под контролом налази већ 60 жаришта.
Прочитајте још:
Путин обећао Ердогану даљу помоћ у борби против пожара
Већина шумских пожара у Турској под контролом, следи истрага — да ли су подметнути /видео/
Пожар у Бодруму угашен, туристи се враћају у хотеле, у Мармарису још гори
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала