Београд субвенционише куповину 2.000 бицикала

© Sputnik / Vlarimir Sergeev / Уђи у базу фотографијаДевојчица вози бицикл
Девојчица вози бицикл - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2021
Пратите нас
Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је Град донео одлуку да издвоји десет милиона динара за субвенције за куповину бицикала, што ће моћи да искористи 2.000 грађана.
Весић је за телевизију Пинк рекао да ће тендер бити расписан у понедељак и да ће у року од 15 дана бити изабрана невладина организација која ће бити партнер Граду, „јер субвенције не могу да иду директно из буџета“.
„Потом ће за 20 дана бити расписан конкурс на који ће грађани моћи да се јаве и добију субвенцију. Услов је да је бицикл произведен у Србији, да има сертификат Привредне коморе Србије да је домаћа производња. Наши бицикли коштају између 20.000 и 30.000 динара и то значи да ћемо субвенционисати петину или шестину вредности једног двоточкаша“, рекао је Весић.
Весић је навео да је то „наставак политике према којој се даје предност бициклистичком и пешачком саобраћају“.
„У граду смо урадили преко 30.000 метара квадратних пешачких зона и око 30 километара бициклистичких стаза. План је да у наредних пет година урадимо скоро 100 километара бициклистичких стаза“, казао је Весић.
Према његовим речима, у оквиру Паркинг сервиса има скоро 5.000 бицикала који се могу изнајмљивати, највише њих је на Ади Циганлији, код СЦ „Милан Гале Мушкатировић“ и у пешачким зонама на Обилићевом и Зеленом венцу, преноси „Биз лајф“.
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала