Бивши менаџер Сорошевог фонда оптужен за премлаћивање и силовање жена

© Фото : CC0 Creative CommonsВезана плавуша.
Везана плавуша. - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2021
Пратите нас
„Леп“ и „безобразан Јеврејин“ – овако је трговац „Сорош фонд менаџмента“ описао свог бившег колегу, топ менаџера Хауарда Рубина, којег је неколико жена оптужило за злостављање. „Њујорк пост“, позивајући се на судске документе, наводи да их је финансијер силовао у „сексуалној тамници“ у свом луксузном пентхаусу у Њујорку.
У тужби се такође наводи да је Рубин једну тужитељку „навукао на дрогу“. У судским списима помиње се неколико жена – Миа Ракел Литл и Ејми Мур, обе описане као „Плејбојеве зечице“, као и Стефани Колдвел и Ема Хопер, обе манекенке. Према „Њујорк посту“, још четири жене су се придружиле тужби против Рубина.

Рубинова одбрана: Пристале су и биле су плаћене

Финансијер, који је био један од највиших менаџера у „Сорош фонд менаџменту“, категорички је негирао оптужбе. Према захтеву који је поднео Рубинов адвокат, жене су потписале уговор о неоткривању података у коме се каже да су дале пристанак на насилни секс уз ризик од повреде. За кршење споразума предвиђене су казне до 500.000 долара, док је свакој жени наводно плаћено 5.000 долара за ту услугу.
Судски списи показују да је Рубин послао текстуалне поруке једној од жена како би се уверио да разуме да би сесија могла бити веома насилна.
Упућени, који је разговарао са „Њујорк постом“, одбацио је тврдње да је Рубин једну жену навукао на дрогу. Извор је рекао да јој је финансијер током сесија вероватно дао лекове против болова. „Ако су имали друге дроге, обезбедили су их други људи, а не Хауи“, рекао је инсајдер.
Скица Гислејн Максвел  на суђењу - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2021
Одлучено: Објављују се докази о повезаности Клинтонових и Епстајнове мадам
Према адвокату Џону Балестриереу, који заступа наводне жртве финансијера, жене нису очекивале да ће бити везиване и „стварно претучене“. У тужби се наводи да је женама дато мало времена да прегледају споразум о тајности података.
Случај Хауарда Рубина донекле подсећа на случај другог богаташа, Џефрија Епстајна. Као и Епстајна, Рубина је у прошлости неколико жена оптуживало за злостављање, али су ти случајеви у тишини решени. Рубинова супруга, са којом је живео 36 година, поднела је захтев за развод у јулу ове године, преноси „Спутњик интернешнал“.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала