Црногорски шеф дипломатије: Србија нас уцењује

© Flickr / MarijananaЦрна Гора и Србија - илустрација
Црна Гора и Србија - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2021
Пратите нас
Министар вањских послова Црне Горе Ђорђе Радуловић изјавио је да дипломатски односи са Србијом постоје, али је ниво дипломатског представљања тренутно на нивоу отправника послова.
„Добили смо тај неки помало уцењивачки и ултимативан став – уколико хоћете да имате било шта са нама, прво опозовите одлуку да је господин Божовић персона нон грата. Ако имате такав став, то није мера искрених односа. Оно што би био излаз из ситуације је да Србија кандидује новог амбасадора, а са друге стране ја очекујем да ће Црна Гора врло брзо именовати свог амбасадора у Београду. Засад немамо најаве да би они могли послати новог амбасадора и то мислим да је врло погрешно“, рекао је Радуловић.
Радуловић је рекао да председник Црне Горе Мило Ђукановић и даље опструира именовања појединих амбасадора, али се нада да ће се коначна решења наћи у дијалогу, након летњих одмора.
Он је у интервјуу за ТВ Вијести рекао и да ће Црна Гора врло брзо послати новог амбасадора у Београд, иако да нема назнака да ће Србија урадити обрнуто, преноси „Ин4с“.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала