И „Конверс“ избацио линију „Сатаниних патика“ /видео, фото/

© AP Photo / The Satanic TempleСтатуа из храма сатаниста
Статуа из храма сатаниста - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2021
Пратите нас
Раније ове недеље, „Конверс“ је представио нову сарадњу са ограниченим издањем са модним дизајнером Риком Овенсом, преко свог бренда Drkshdw. Патике, које долазе у неколико стилова, имају пентаграм уместо славне звезде Чак Тејлор.
У цитату који је објавио „Конверс“, Овенс је рекао да „вец́ дуго користи овај пентаграм јер очигледно има адолесцентне окултне асоцијације“.
„Али ја волим такве геометријске дијаграме јер су, на врло исконски начин, културолошки прихватљиви за контролу“, објаснио је 59-годишњи дизајнер.
„И начин за организовање мисли и система. И пентаграм, у данашње време, са свим његовим асоцијацијама. Свиђа ми се чињеница да се односи на алтернативни систем. А то сугерише отвореност и емпатију. Она сугерише потрагу за ужитком, ову потрагу за осец́ањем. Али једна од главних ствари које мислим да сугерише је емпатија и разматрање система живота који можда нису стандардни. То нас доводи до тога да будемо прихватљивији и толерантнији према другим системима, што мислим да је добра ствар“, додао је.
Овенс је рекао да је његов приступ дизајну бомбастичан.
„Увек на то гледам као на корупцију нечега што постоји. И не мислим то на агресиван начин“, рекао је Овенс.
Дизајнер је рекао да је његов „естетски гест одувек био промовисање идеје да савршена или традиционална лепота може бити веома строга и окрутна“, а померање граница „означава толеранцију према другим идејама“.
Овенсова сарадња са „Конверсом“ долази неколико месеци након што је репер Лил Нас икс представио своје партнерство са МСЦХФ-ом, који прилагођава ципеле купцу по жељи, тзв. Сатанине патике. Компанија је узела 666 пари „Најк ер макс 97“ патика и накнадно их опремила са мало црвеног мастила и капљицом људске крви у ђоновима. МСЦХФ је додао и привезак од пентаграма на пертле и извезао референцу из Библије, преноси Си-Би-Ен.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала