Партизан наставио да меље – „покер“ против Вождовца, нека се спреме Руси!

© Мирослав ТодоровићПартизан Рикардо и Натхо
Партизан Рикардо и Натхо - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2021
Пратите нас
У Суперлиги ништа ново, Партизан наставља да ниже рецке! И то без примљеног гола. Овога пута, у Хумској је побеђен Вождовац резултатом 4:0 (2:0), те су црно-бели сачували лидерску позицију са максималних девет бодова и гол-разликом 10:0 из три одиграна кола, док је Црвена звезда друга са два бода заостатка.
Изабраници Александра Станојевићa у свим такмичењима од почетка сезоне - Суперлиги и квалификацијама за Лигу конференција, и даље нису вадили лопту из сопствене мреже.
Отишао је искусни голман Владимир Стојковић, заменио га је Александар Поповић против Дунајске Стреде у реваншу и био на висини задатка, а идентичан је случај и са Немањом Стевановићем који се против Вождовца нашао међу стативама.
Доминантно је Партизан стартовао, имао је лопту у свом поседу, контролисао ритам меча, па не чуди што је већ у 11. минуту стигао до предности, а у читаву причу умешао са ВАР.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2021
Ма, ово је немогуће – промашај сезоне у Суперлиги /видео/
Рикардо Гомеш матирао је Прековића у стилу великих мајстора, након што је претходно примио лопту грудима, затим је пребацио на десну ногу, да би ухватио голмана Вождовца на кривој нози и донео предност. Само, подигнута је зауставица и гол је морао на проверу.
После двоминутног вагања и консултација видео-технологије, уз звиждуке с трибина због дуже паузе, главни судија показао је на центар.
Није се дуго чекало на нови погодак и то поново у мрежи Змајева.
Овога пута, Холендер је сјајно прошао по десној страни и упутио је савршен центаршут, практично је у „трепавицу“ погодио Александра Шћекића, којем је преостало само да се поклони са седам метара и на семафору је било исписано - 2:0.
Није „парни ваљак“ ту желео да стане, наставио је да ниже шансе, а посебно се луцидним проигравањима истицао Бибрас Натхо, који је био двоструки стрелац у претходном колу против Војводине (2:0).
Израелац је у неколико наврата подсетио на Роналдиња, који је познат по проигравањима без гледања.
И заиста, била је милина гледати Натха како дели лопте саиграчима у стилу бразилског велемајстора, само је права штета што једну од таквих асистенција Јовић није претворио у гол, када је Прековић зауставио његов покушај.
У наставку је Александар Станојевић обавио двоструку измену на полувремену, извео је из игре Јовића којег је мучило колено, уместо њега је ушао Лазар Павловић, док је Натха замени Данило Пантић.
Једноставно, искусни стратег желео је да одмори Израелца, као и да додатно разигра Данила Пантића, стрелца првог гола у Словачкој.
Већ у 53. минуту Прековић је био приморан поново да вади лопту из мреже, трећи пут. Рикардо Гомеш сада се нашао у улози аистента, маестрално је сакрио лопту од дефанзиваца Вождовца и касније је додао Филипу Холендеру, којем је преостало само да пошаље лопту у небрањену мрежу.
Постигао је Рикардо Гомеш у 61. минуту још један погодак, али је поништен због офсајда. Потез утакмице догодио се у 70. минуту, када је Данило Пантић резантним ударцем из „слободњака“ пребацио живи зид, лопта је „лизнула“ стативу, а Прековић је само погледом испратио како му лопта завршава четврти пут иза леђа.
У зауставном времену је погодио и Лутовац, али је тај гол оправдано поништен због недозвољене позиције.
На крају, пета везана победа клуба из Хумске над Вождовцем у свим такмичењима, а четврта у првенству.
Партизан делује моћно, сачувао је врх Суперлиге с девет освојених бодова из три кола и чак десет постигнутих голова, без примљеног поготка.
Црно-бели се после новог тријумфа у домаћем првенству окрећу сусрету трећег кола Лиге конференције са Сочијем у Русији, а тај меч биће одигран у четвртак (18 часова) без присуства навијача због неповољне епидемилошке ситуације с вирусом корона у области Краснодара.
Реванш је седам дана касније у Београду.
Пенал, стативе и хаос у Словачкој – Партизан иде даље, на реду су Руси! /видео/
Фудбалер противпожарним апаратом гађао полицију?! /видео/
Партизану прија „Карађорђе“ – Натхо са два гола пресудио Војводини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала