Америку напушта 24 руских дипломата

© Sputnik / Алексей Агарышев / Уђи у базу фотографијаАмбасада Русије у САД
Амбасада Русије у САД - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2021
Пратите нас
САД су предале руској страни списак од 24 дипломате које треба да напусте земљу до 3. септембра услед истека визе, саопштио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.

"Нажалост, ситуација се не мења набоље. Руска дипломатска мисија у САД ради у ограничавајућим условима који су без преседана, који су, не само остали на снази, већ су и пооштрени. Без обзира на изјаве Бајденове администрације о важној улози дипломатије и спремности за развој стабилних и предвидљивих односа са Русије, руско дипломатско присуство трпи сталне ударце", констатовао је амбасадор у интервјуу часопису "Нешенел интерест".

По његовим речима, америчка страна показује „упорност и довитљивост по овом питању".
"Протеривање дипломата се врши под измишљеним разлозима. Прошлог децембра Стејт департмент је једнострано успоставио трогодишњи лимит за руски персонал који се налази на пракси, што се, колико нам је познато, не примењује се на друге државе", скренуо је пажњу амбасадор.
"Добили смо списак од 24 дипломата који ће, како се очекује, напустити државу до 3. септембра 2021. године. Скоро сви ће отићи без замене, јер је Вашингтон изненада пооштрио процедуру за издавање виза", рекао је Антонов.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала