Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

„Није могло боље за Русију“

© AP Photo / Seth WenigАнастасија Пављученкова и Андреј Рубљов
Анастасија Пављученкова и Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2021
Пратите нас
Андреј Рубљов и Анастасија Пављученкова, руски тениски пар који се окитио златном олимпијском медаљом у конкуренцији мешовитих дублова, исписао је једну од најлепших прича у Токију.
Рубљов и Пављученкова су савладали земљаке, Аслана Карацева и Елену Веснину у великом финалу, пошто су претходно кроз спектакуларне мечеве стигли до прилике да се боре за најсјајније одличје.
Рубљов је констатовао да су Олимпијске игре виделе историјско финале.
„Није могло боље да буде за нас, за Русију. Ово је као филм и Настја и ја ћемо га гледати до краја живота“, навео је Рубљов.
Сјајни руски тенисер је пренео и како је изгледао моменат у ком је схватио да је олимпијски првак.
„Цео живот ми је прошао пред очима, како сам одрастао, како сам тренирао, како сам гледао Олимпијске игре... И то се нама сада десило све... Тотална еуфорија!“, истакао је Рубљов.
Његова партнерка је била препуна емоција после финала.
„Ово је сан који је постао стварност. Андреј и ја немамо превише искуства у мешовитим дубловима, никада нисмо играли заједно. Осетили смо притисак у првом мечу, али је после тога све било боље. Свидела ми се Андрејева енергија у финалу, његов став нам је помогао да победимо. Увек постоји фактор среће, али сви делови слагалице морају да се поклопе“, истакла је Пављученкова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала