Додатне снаге из 10 градова упућена на Мокру Гору: Ватрогасци се боре са ватреном стихијом /видео/

© Sputnik / Dušan RadivojevićПожар у околини Тивта
Пожар у околини Тивта  - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2021
Пратите нас
Министарство унутрашњих послова упутило је додатне снаге ватрогасно-спасилачких јединица пут Мокре Горе, како би заједнички са колегама из Мокре Горе, Ужица, Пожеге и Чајетине, који су већ на терену, ставили под контролу пожар који је јуче после подне захватио суву траву и четинарску шуму.
Како је синоћ рекао начелник Одељења за ванредне ситуације Ужица Саша Цицварић, пожар је избио на подручју Брезовице на Мокрој гори, а на неприступачном терену гори око 100 хектара шуме.
"Мећавник није захваћен пожаром, а нису угрожена ни домаћинства на овом подручју", додао је Цицварић.
Он је нагласио да гашење пожара отежавају јак ветар и висока температура.
У саопштењу МУП наводи се да су упућена још 82 ватрогасца-спасиоца из 10 градова Србије са тешком механизацијом, аутоцистернама и возилима за гашење шумских пожара, 78 припадника специјализоване јединице цивилне заштите, као и припаднике добровољних ватрогасних друштава.
С обзиром на изузетно неповољне временске услове, јак ветар и неприступачност терена, Министарство унутрашњих послова појачава дејствовање ради брже локализације и ликвидације пожара.
На стадиону Котроман у току је постављање базена за акумулацију капацитета 18.000 литара воде који ће служити за водоснабдевање хеликоптера који треба да се укључе у гашење пожара.
Током ноћи радило се на успостављању противпожарних путева којима је требало да се ватра са свих страна стави под контролу и да се локализује пожар.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала