Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Надал је искористио прилику да засоли Ђоковићеву рану

© AP Photo / Andrew CouldridgeРафаерл Надал и Новак Ђоковић
Рафаерл Надал и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, тема је о којој протеклих дана ставове износи свако ко нађе за сходно да то уради, а нарочито после колапса на Олимпијским играма у Токију српски репрезентативац је у центру пажње и на мети је реакција чак и колега. Један од њих је Рафаел Надал.
Шпански тенисер, велики Ђоковићев ривал, није пропустио прилику да упути критике на рачун Новака.
Већ данима је тема Ђоковићево понашање у мечу за треће место на Олимпијским играма против Пабла Карења Бусте, када је своје незадољство игром и немоћ да превазиђе физичке проблеме исказивао ударањем и бацањем рекета.
Новак Ђоковић на Олимпијским играма у Токију - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2021
Олимпијске игре у Токију
Откривена истина – зашто су Новаку изврнуте речи?
Ђоковићу је било тешко, јасно је свима, на емотивном плану је доживео један од највећих удараца, али разумевања за то нема, бар када је у питању Надал.
„Срећом да никога није било на трибинама и да се ништа није десило, али постоје ствари које се дешавају с времена на време“, рекао је Надал.
Он је тиме реферисао на моменат када је Ђоковић бацио рекет на трибине, празне трибине и сасвим је сигурно да то не би урадио да је било публике, иако Надал имплицира да би и то могло да се догоди.
Срђан Ђоковић, отац Новака Ђоковића - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2021
Олимпијске игре у Токију
„Тата, патриотизам је много јак у мом срцу“ – Срђан Ђоковић открио емотивну преписку са Новаком
Шпанац је отишао и корак даље у „сољењу ране“.
„То што се дешава није добро за имиџ тениса. Организатори понекад дозвољавају и превише. Чудно је да шампион као што је Ђоковић реагује тако. Не би требало то радити, тиме се деци шаље лоша порука“, навео је Надал.
Веома занимљива и веома директна опаска шпанског играча на рачун утицаја Ђоковића, имајући у виду да је он већ годинама активан у подршци и охрабривању деце да се баве спортом, а његова фондација опрема вртиће и помаже у развоју.
Надал, нажалост, то не зна, а требало би јер му се чак и захваљивао када је Ђоковић помагао и у опремању болница у Шпанији током кризе изазване вирусом корона.
Ипак, чини се да се иза свега крије коришћење момента за „одапињање“ отровне стрелице у правцу великог ривала који суверено влада светским тенисом и на путу је да и званично постане најбољи свих времена, с обзиром на то да је најближи освајању 21. Гренд слем турнира.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Ђоковић о изливу беса: Не волим то да радим /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала