Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Нестварна грешка Украјинца која је погурала Себића ка бронзи

© REUTERS / ANN WANGСрпски стрелац Миленко Себић
Српски стрелац Миленко Себић - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2021
Пратите нас
Српски стрелац Миленко Себић донео је Србији пету медаљу сјајним издањем у финалу, али било је потребно и мало среће да дође до бронзе у дисциплини ваздушна пушка тростав.
Себић је добро отворио финале, после две серије налазио се на трећем месту, али уследило је неколико лошијих издања и на средини такмичења био је константно на петом, а у једном тренутку и шестом месту.
Утисак је био да ће тешко до медаље, пошто су Украјинац Серхиј Кулиш и Белорус Јури Шербатсевич имали предност од два-три круга.
Српски стрелац Миленко Себић - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2021
Олимпијске игре у Токију
Себић упуцао бронзу!
Међутим, тада се десила несвакидашња грешка. Кулиш је уместо у своју мету, погодио од Хрвата Петра Горше и тај хитац му се аутоматски није рачунао, а није могао ни да га понови.
Ово је за РТС објаснио сребрни из Токија Дамир Микец, пошто у преносу није могло да се закључи због чега је Украјинац одједном пао са трећег на осмо место.
Поред аматерски грешке Кулиша и Шербатсевич је имао неколико јако лоших хитаца и Себић је захваљујући свом добром издању скочио на четврто место и био је за петама трећепласираном Норвежанину Хегу.
Тада је било јасно да Себић може до бронзе. У завршници је виђена велика борба између Србина и Норвежанина и на нашу срећу као победник је изашао 36-годишњак из Трстеника.
Себић упуцао бронзу!
Дамир Микец упуцао прву медаљу за Србију!
Сребрни стрелац Србије: „Када су ме колеге сачекале – распао сам се“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала