Немац провоцирао Орбана и добио жестоку казну – због грешке свог тима!

© Florion GogaСебастијан Фетел
Себастијан Фетел - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2021
Пратите нас
Себастијан Фетел, немачки возач Формуле 1, покушао је да испровоцира мађарске власти током трке на Хунгарорингу носећи мајицу у дугиним бојама, а после трке је добио дисквалификацију због пропуста у вези са узорком горива из болида.
Правила Формуле 1 налажу да се из сваког болида мора да се узме узорак од једног литра, али је из Фетеловог возила добијено само 0,3.
Вожња са мање горива даје предност од неколико милисекунди по кругу и претпоставља се да је то узрок Фетеловог другог места на трци.
Због тога, он је дисквалификован и друго место је додељено Луису Хамилтону, а цео тркачки викенд за Фетела био је обележен свима осим ониме што је његов посао.
Наиме, он се појавио на трци носећи мајицу у дугиним бојама, у знак протеста због мађарских закона који се тичу ЛГБТ заједнице, а све у светлу одлуке мађарског премијера Виктора Орбана да не присуствује утакмицама недавног Европског првенства у фудбалу које су се играле у Немачкој.
Немачке власти су у „ЛГБТ недељи“ одлучиле да стадион у Минхену „обоје“ у дугине боје, што је засметало Орбану.
Навијач са ЛГБТ заставом улетео на терен у току интонирања химне Мађарске – ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2021
Орбан није гледао утакмицу Мађарске због дугихин боја на Алијанц арени
Немац је одлучио се да после свега, на начин који се у Мађарској види као провокација, појави на Хунгарорингу.
„Хоће ли да ме дисквалификују због тога што сам носио мајицу са дугиним бојама током интонирања химне Мађарске? Нека ураде то, ја ћу бити срећан да добијем казну због тога. Нећу одустати, такви закони против ЛГБТ заједнице не штите децу“, навео је Фетел.
На крају, Фетел јесте дисквалификован, али је због тога, већ због грешке његове екипе Астон Мартин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала