Бруталност полиције на протесту против мера у Берлину изазвала реакцију УН /узнемирујући видео/

© REUTERS / CHRISTIAN MANGДемонстрације у Берлину
Демонстрације у Берлину - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2021
Пратите нас
Специјални известилац Уједињених нација за тортуру Нилс Мелзер издао је захтев за добијање информација након што је видео снимак на коме се види како немачки полицајац баца старију жену на под током протеста постао виралан на интернету.
Снимак, који је наводно снимљен током протеста против затварања ковид 19 у Берлину у недељу, приказује жену која је покушала да прође поред полицајца и полицајца који је хвата за врат обема рукама и снажно баца на земљу, пренео је РТ.
На снимку се виде демонстранти који опомињу полицајца и покушавају да помогну повређеној жени, након што је неколико полицајаца наставило да гура окупљене.
Нилс Мелзер, председавајући за људска права на Женевској академији у Швајцарској потврдио је да му је скренута пажња на видео. Он је затражио и изјаве сведока и детаље о томе да ли је „покренута службена истрага“.
То није био једини насилни догађај на протесту у Берлину, јер је на другом снимку приказан још један полицајац који примењује силу над старијом женом, преноси агенција Фарс.
Протести против затварања у Берлину постали су насилни након што је полиција покушала да спречи демонстрације.
У протестима је у недељу учествовало око 5.000 Немаца, а око 600 је ухапшено.
Видео записи сведоче и о другим случајевима полицијског насиља, полицајце који шутирају демонстранте, гурају људе, прскају бибер спреј у лице...
На једном снимку објављеном на друштвеним мрежама забележено је како полиција шутира тинејџера.
Берлинска полиција није навела колико је демонстраната повређено, али је саопштила да је 48-годишњи мушкарац умро после привођења.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала