Драматична борба с ватреном стихијом у Хрватској: Пожар ван контроле /видео/

Пратите нас
Ватрогасци се још увек боре са ватреном стихијом која је у понедељак захватила Сегет Горњи у трогирском залеђу, а до поноћи је изгорело око 550 хектара претежито ниског растиња и нешто борове шуме, саопштили су из Жупанијског ватрогасног оперативног центра у Сплиту.
Ватрогасци дежурају на деловима пожара који је под надзором, док већи део ватром захваћеном подручја још увек није стављен под контролу па ватрогасци и даље гасе ватру, рекли су у том ватрогасном центру, пренели су хрватски медији.
На захтев ватрогасаца, од око 00.30 сати за саобраћај је затворен део Јадранске магистрале, јавио је Далматински портал.

Пожар се током ноћи проширио

Према бројним информацијама с терена, око поноћи је дошло до делимичног ширења пожара код Сегета Горњег. Сваки удар ветра разбуктава ватру, а она је у поноћ знатно видљивија него сат времена раније, јавила је током ноћи Далмација Данас.
"Процењује се да се пожар проширио на 400 до 500 хектара. Пожар је још увек активан, један део снага на терену је замењен новим снагама", рекао је том порталу шеф ватрогасне службе Славко Туцаковић.
Он је најавио да ће од јутрос на гашењу пожара бити ангажована два канадера.
Додао је да је уз све снаге које су у понедељак гасиле пожар, а то је 170 ватрогасаца уз 50-ак возила, ангажовано и 26 војника.
"Ово је можда најзахтевнији пожар сезоне. Оно што је добро је да нема повређених ватрогасаца. Надам се да ће пожар сутра бити угашен", рекао је синоћ Туцаковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала