Одлични показатељи руских вакцина: Објављена статистика оболелих након примања друге дозе

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаАмпуле са руском вакцином "Спутњик Ве"
Ампуле са руском вакцином Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2021
Пратите нас
Све регистроване руске вакцине против вируса корона ефикасно штите од ковида 19, саопштио је центар „Вектор“, позивајући се на статистику оболелих након примања обе дозе вакцине вакцине.
„На основу података добијених од почетка вакцинације на територији Руске Федерације показано је да степен оболелих 21 дан након примања друге дозе вакцине износи 0.66 одсто за 'ГамКовидВак' ('Спутњик Ве'), 0.59 одсто за 'ЕпиВакКорону' и 0.27 одсто за 'КовиВак'“, наводи се у саопштењу.
Лабораторија Истраживачког центра за епидемиологију и микробиологију Гамалеја Министарство здравља Русије - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Стиже пета руска вакцина против вируса корона
„Вектор“ је прецизирао да је међу онима који су примили једну дозу „Спутњика Ве“ (Sputnik V) степен оболелих је 0.79 одсто. Што се тиче „ЕпиВакКороне“, тај показатељ је 1.3 одсто, а што се тиче „КовиВак“ – 0.93 одсто.
Подсетимо, вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету.
Русија има још три регистроване вакцине против короне.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала