Пример Сан Марина показао ЕУ ефикасност руске вакцине

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаРуска вакцина Спутњик Ве
Руска вакцина Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2021
Пратите нас
Чињеница да је Европска унија признала ковид-сертификате из Сан Марина показала је читавој ЕУ да руска вакцина против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) делује, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Пример Сан Марина показао је читавој ЕУ да вакцина делује ако се том питању не приступа са политизованим ставовима, већ прагматичним“, рекла је портпаролка током општеруског омладинског форума „Територија смисла“.

Раније је Руски фонд за директне инвестиције (РФПИ), који је заједно са Институтом „Гамалеја“ произвео прву вакцину у свету против вируса корона, саопштио да је Европска комисија признала ковид-сертификате из Сан Марина, где је практични читаво становништво вакцинисано руском вакцином „Спутњик Ве“.
С тим у вези, портпарол Вишег института за здравље (ИСС) Сан Марина изјавио је да признање сертификата Сан Маринa од стране Европске уније не представља признање руске вакцине.
Иначе, Сан Марино је једна од првих држава у Европи која је успела да победи вирус корону. Већ 90 одсто становништва је вакцинисано, од чега је већина изабрала руску вакцину.
Вакцина „Спутњик Ве“(Sputnik V) добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. На данашњи дан „Спутњик Ве“ је регистрован у 68 земаља са укупном популацијом од преко 3,7 милијарди људи.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала