Тестира се цео Вухан

© AP Photo / Olivia ZhangСтановници Вухана
Становници Вухана - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2021
Пратите нас
Кинески град Вухан, где је прво идентификовано ширење вируса корона, поново ће тестирати све становнике након што је откривено неколико нових случајева заразније делта варијанте.
Три нова случаја заразе потврђена су у понедељак у граду од 11 милиона становника, након што се делта сој појавио прошлог месеца на истоку земље, а последњи случајеви ковида 19 у Вухану забележени су пре тога у мају прошле године.
„Град покреће хитно тестирање свих становника“, објавио је Ли Ћијанг, званичник градске управе, на конференцији за новинаре.
Према властима нови случајеви у Вухану, заједно са инфекцијама у оближњим градовима Ђанжоу и Хуанган од суботе, повезани су са случајевима који су пронађени у граду Хуаиан у провинцији Ђангсу, јавио је Ројтерс.
Лабораторија П4 Института за вирусологију у Вухану - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2021
Зашто пада теорија завере о Вухану: Рат против Кине или обрт у Америци
У Кини од пролећа прошле године готово да нема случајева заразе, али се последњих неколико недеља бележе нови, а данас је пријављено 90 новозаражених, од којих је 61 случај локалног преноса вируса корона.
Током јула, најмање 300 инфекција потврђено је у целој земљи, а власти Пекинга позвале су становнике да не напуштају град осим у хитним случајевима, пренео је Танјуг.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала