Вучевић поднео кривичну пријаву против Вучића и Вулина

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилош Вучевић
Милош Вучевић - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2021
Пратите нас
Потпредседник СНС Милош Вучевић и посланик Покрета социјалиста Ђорђе Комленски предали су данас у Републичком јавном тужилаштву кривичну пријаву против председника Александра Вучића и министра унутрашњих послова Александра Вулина због, како су рекли, навода у медијима који доводе у везу државни врх са организованим криминалом.
Вучевић је новинарима испред Тужилаштва рекао да су преко свог правног заступника предали кривичну пријаву, у којој су побројали наводе који су се константно последњих дана појављивали у медијима, али и представнике неких опозиционих странака, који Вучића и Вулина доводе у везу са криминалном групом Беливук-Миљковић.
У кривичној пријави, како каже, траже од Тужилаштва да процени да ли је надлежно за овај случај и ко је надлежан, те да утврди све чињенице и да јавност Србије добије одговор, односно, истину
"Без ове пријаве, односно без иницирања ове пријаве, све се своди на могућност спекулације, различитих тумачења, тврдњи или онога што наш адвокат назива ''мкп - медијски кривични поступак", рекао је Вучевић.
Пренео је новинарима да су у кривичној пријави споменути КРИК, Бирн, Н1, саопштење Странке слободе и правде.
Вучевић је додао да очекује да Тужилаштво поступа по поднетој кривичној пријави, а како је рекао, преко правног заступника, он и Комленски желе да буду активни у процесу колико то закон омогућава.
Испред Тужилаштва у Немањиној присутни су били и грађани који су дошли да пруже подршку Вучевићу и председнику Вучићу, међу којима је и председник Удружења несталих, убијених, киднапованих на КиМ Симо Спасић.
Такође, присутан је био и велики број медијских екипа.
Вељко Беливук, вођа криминалне групе који је осумњичен за пет бруталних убистава, мучење и диловање дроге, на саслушању у тужилаштву говорио је, како су навели поједини медији који тврде да су имали увид у транскрипт његовог саслушавања, о свом наводном односу са председником Србије Александром Вучићем.
Тада је навео да су Вучић и његови сарадници тражили од њега више услуга, међу којима и да контролише да се на Партизановим трибинама не скандира против председника.
Такође, Беливук је казао и да је од њега тражено да застрашује оне који су организовали протесте против власти, обезбеди мир на Паради поноса, али и да утиче на таксисте да откажу протесте против апликације за превоз "КарГо".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала