Директан скандал: Москва о одлуци ОЕБС-а да не шаље посматраче на парламентарне изборе у Русији

© Фото : OSCE / Curtis BuddenОЕБС
ОЕБС - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2021
Пратите нас
Потпредседник Савета Федерације Русије Константин Косачов изјавио је да присуство или одсуство посматрача ОЕБС-а на изборима никако неће утицати на њихову легитимност и демократичност. Шеф Комисије Савета Федерације за заштиту државног суверенитета Андреј Климов каже да је ОЕБС одабрао пут директног скандала.
„Колико знам, квантитативна ограничења тичу се на све без изузетка посматрачке мисије и повезана су искључиво са антиковидним мерама. Штавише, квота Канцеларије за демократске институције и људска права за (ОДИХР) била је максимално могућа у насталим околностима, без икакве дискриминације, понављам, колико ја знам“, рекао је Косачов.
Према речима Климова, организација је сама ушла у конфронтацију.

„Та одлука је била очекивана. Према подацима комисије, ОДИХР је разматрао неколико опција у погледу посматрања избора у Русији. На крају је одабран пут директног скандала, одлука је чисто политичка, будући да је било јасно да пронеће кршења на парламентарним изборима у Русији“, изјавио је он.

С тим у вези, посланик Државне думе Русије Леонид Слуцки назвао је одлуку ОЕБС-а политизованом и додао да Москви преостаје само да изрази жаљење због тога.
ОЕБС је претходно одлучио да не пошаље посматраче на парламентарне изборе у Русији. У саопштењу организације се наводи да је одлука донета због „ограничења која су увеле руске власти“.
Подсетимо, избори за Државну думу Русије заказани су за септембар.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала