„Глобал тајмс“: Шта Русија и Кина треба да објасне Америци

© Sputnik / Виталиј Ањков / Уђи у базу фотографијаРуско-кинеске војне вежбе у Владивостоку
Руско-кинеске војне вежбе у Владивостоку - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2021
Пратите нас
Русија и Кина треба да објасне Сједињеним Државама да више не смеју да се мешају у унутрашња питања других држава, пише „Глобал тајмс“.
Аутор чланка указује на предстојеће заједничке вежбе Москве и Пекинга које су, како наводе западни медији, повезане са повлачењем америчких снага из Авганистана и имају како политичке, тако и тактичке циљеве.
Ипак, маневери, наводи се, нису уперени ни против кога конкретно и представљају регуларну ствар.
Ако се повлачи паралела између ситуације у Авганистану и вежби, онда, по мишљењу аутора чланка, треба узети у обзир и тероризам, екстремизам и сепаратизам јер је мисија Кине, Русије и Шангајске организације за сарадњу (ШОС) да се томе супротставе.
Коментаришући узнемирење на Западу, аутор чланка истиче да је управо Вашингтон творац хаоса у Авганистану после повлачења својих снага. Поред тога, Америка ствара бројне проблеме око Москве и Пекинга.
„Треба имати на уму да САД могу да покушају да заваде земље у централној Азији што ће бити претња руско-кинеским односима или чак јединству ШОС“, оцењује се у тексту.
Русија и Кина треба да објасне прекоокеанским партнерима који стварају хаос да више не смеју да се мешају у питања унутар региона.
Руско-кинеске вежбе почињу средином августа, а учествује 10.000 војника.
Генерал америчке војске у Авганистану Oстин Скот Милер - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2021
Гробница империјe: Зашто америчка војска бежи из Авганистана? /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала