Пожар се шири на острву Евија, монаси неће да се евакуишу /видео/

Пратите нас
Грчка је наредила нове евакуације становништва села у северном делу острва Евија, која су окружена великим пожарима, а од уторка су повређена тројица ватрогасаца.
Према најновијем наређењу, становници и туристи у Кулуросу, Марулију, Ровијесу и Палаиохорију морају да напусте своје домове из предострожности на другом највећем грчком острву, јавља "Катимерини".
Ватрогасци, авиони за гашење пожара, општинске екипе и волонтери покушавају да обуздају ватру која је почела у уторак у шуми код села Лимни и деловало је да је дошло до побољшања у гашењу пожара, све док промена правца ветра није поново запалила ватру и раширила се у разним смеровима.
Ситуација је посебно опасна у области Дримонас, где група монаха не жели да изађе из манастира Свети Давид, иако је објекат окружен ватром.
"Ситуација је веома тешка. Пламен је висок 30 до 40 метара у боровој шуми, ватра је окружила манастир. Гушимо се од дима, ово је ноћна мора", рекао је манастирски старешина за државну новинску агенцију АНА-МПА.
Гувернер централне Грчке Димитрис Вурданос, који је био у манастиру са региоанлним гувернером Фанисом Спанисом, покушава да убеди монахе да се евакуишу.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала