РФПИ: Изјаве из Брисела о руској вакцини за жаљење

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаПаковање вакцине против ковида "Спутњик Ве"
Паковање вакцине против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2021
Пратите нас
Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је да Агенција ЕУ за лекове (ЕМА) није добила довољно података који потврђују безбедност руске вакцине. Реаговао је Руски фонд за директне инвестиције који истиче да су такве политизоване изјаве представника Комисије за жаљење.
У РФПИ истичу да се процес одобрења руске вакцине у Европској агенцији за лекове одвија на позитиван и професионалан начин.
„Раније су неки представници ЕУ већ говорили о томе да руска вакцина није потребна у ЕУ, а такође су ширили нетачне информације о вакцини које су у више наврата демантовали РФПИ и центар ‘Гамалеја’ “, наводи представник РФПИ.
РФПИ подсећа да су сви подаци о клиничким испитивањима представљени у оквиру инспекције ЕМА и да је добијен позитиван сигнал.
Руска вакцина Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2021
Руски званичник: У ЕУ се политизује скоро све што има везе с Русијом, па и вакцине
Фон дер Лајен је раније данас изјавила да ЕМА нема довољно података о безбедности руске вакцине против вируса корона.
Подсетимо, министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да стручњаци Европске агенције за лекове нису имали примедбе на руску вакцину против вируса корона „Спутњик Ве“, преноси „Комсомољска правда“.
Према речима Лаврова, тренутно руска вакцина пролази експертизу у Европском агенцији за лекове, а у пролеће су европски стручњаци посетили медицинске институције у Москви које су укључене у испитивања вакцине, као и производне погоне.
Вакцина „Спутњик Ве“(Sputnik V) добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. На данашњи дан „Спутњик Ве“ је регистрован у 68 земаља са укупном популацијом од преко 3,7 милијарди људи.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала