Србија добија још три брзе саобраћајнице

© Фото : Youtube/Skyscrapers Construction Serbia/PrintscreenИзградња друге траке обилазнице око Београда на делу од Остружнице до Бубањ Потока
Изградња друге траке обилазнице око Београда на делу од Остружнице до Бубањ Потока - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Путеви Србије објавили су јавне набавке за израду планова, пројеката и студија за градњу три брзе саобраћајнице.
У питању су: Голубац – Доњи Милановац – Брза Паланка, Кладово – Неготин и брза саобраћајница Крагујевац – Мрчајевци (Гружански коридор).
Реч је о јавним набавкама за израду просторних планова подручја посебне намене (ПППП), идејних пројеката и студија оправданости за изградњу брзих саобраћајница.
Брзе саобраћајнице Голубац – Доњи Милановац-Брза Паланка и Кладово – Неготин повезаће брзе саобраћајнице која се простире од петље Пожаревац на ауто-путу Београд – Ниш, преко Пожаревца, Великог Градишта и Голупца са Доњим Милановцем и Брзом Паланком, као и Кладово са Неготином преко Брзе Паланке.
Траса по постојећим државним путевима је дужине око 146 километара, преноси портал е-Капија.
Траса будућег коридора састављена је од будућих деоница Голубац – Кожица, Кожица – Бољетин, Бољетин – Стара Орешковица, Стара Орешковица – Брза Паланка и Кладово – Неготин, наводи се у пројектном задатку.
Вредност посла је 500 милиона динара, а тендер истиче 7. септембра.
Други тендер, чија је вредност 180 милиона динара, односи се на пројектовање Гружанског коридора, за који је, такође, урађен генерални пројекат и претходна студија оправданости.
У пројектном задатку наводи се да оквирна граница Просторног плана обухвата делове територије градова Крагујевац и Чачак, као и општине Кнић, са припадајућим катастарским општинама на целом коридору.
Траса будућег коридора ићи ће од планиране Северне обилазнице града Крагујевца, а усвојена варијанта коридора се пружа преко територије насеља Станово (град Крагујевац), кроз атаре насељених места и катастарске општине Драгобраћа и Ђурисело, све до Вучковице у општини Кнић. Од Вучковице даље кроз територију општине Кнић, пролази кроз атаре насељених места и катастарске општине Рашковићи, Драгушица, Топоница, Кусовац, Радмиловић, Претоке и Бумбарево Брдо до насеља Баре.
На територији Чачка, усвојена варијанта пролази кроз насељена места Вољавча, Бечањ, Мрчајевци и Катрга где се прикључује на будући Моравски коридор.
Овај тендер истиче 6. септембра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала