Грчка: Полицијски час и забрана музике на Закинтосу и Криту

CC BY 2.0 / / Плажа на Криту
Плажа на Криту - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2021
Пратите нас
Грчка је данас увела полицијски час и забранила музику на два популарна туристичка острва како би сузбила ширење ковида-19, изјавио је заменик грчког министра цивилне заштите.
Најновије мере важе за острво Закинтос у Јонском мору, где је број заражених увећан за 69 одсто у односу на недељу дана раније, и за Хању, град на западу Крита, где је број новозаражених порастао за 54 одсто.
Ограничења укључују ноћни полицијски час и потпуну 24-часовну забрану музике на свим местима за забаву.
Мере ће ступити на снагу сутра и трајаће до 13. августа, након препоруке комитета стручњака за заразне болести који је саветовао грчку владу, преноси агенција Ројтерс.
"Позивамо становнике и туристе у овим подручјима да се доследно придржавају мера за ограничавање ширења вируса", саопштила је агенција цивилне заштите.
Грчка је у среду пријавила 2.856 инфекција ковида и 16 повезаних смртних случајева, чиме се укупан број од првог откривеног случаја у фебруару 2020. године попео на 503.885, односно 13.013.
Прошлог месеца, грчка острва у јужном Егејском мору означена су тамном црвеном бојом на ковид мапи Европског центра за превенцију и контролу болести након пораста инфекција, што значи да се не саветују путовања у тај регион.
Грчка, која покушава да обнови туристички сектор, који је тешко погођен пандемијом корона вируса, бори се и са таласом шумских пожара због дуготрајног топлотног таласа.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала