Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Ивана Шпановић се огласила саопштењем: „Седам секунди...“

© AP Photo / Morry GashИвана Шпановић
Ивана Шпановић - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2021
Пратите нас
Ивана Шпановић, српска репрезентативка у скоку удаљ, обратила се пошто је неславно окончала Олимпијске игре у Токију.
Упркос статусу фаворита, Шпановићева је у финалу остала на четвртом месту и без шансе да се бори за медаљу.
„Олимпијка која има 31 годину и која је посветила 24 године живота на раду на сну и седам секунди скока вере. Претпостављам…Али, није све о срећном крају, можда је о самој причи“, написала је најпре Шпановић на енглеском.
Затим је уследила порука за све навијаче у Србији.
„Последње две године су биле прави изазов да се истраје у олимпијском сну уз сломљену кост у стопалу и повреде. Током зимске сезоне, Токио се чинио као немогућа мисија, али потреба за доследности сну и истрајавању у лошим тренуцима као наслеђе и потврда млађим генерацијама да ће те прилике хиљаду пута сажвакати и пљунути на под управо је била промена ситуације. Спорт је за мене одувек био и биће позорница где се обликујеш као човек, па онда као такмичар, дајеш све од себе у свим сферама рада и живота, поштујеш туђ рад колико и свој, одмераваш своје спортске способности уз све пропратне факторе, а не место где лечиш своје комплексе. Из неког сна не желиш да се пробудиш, из неког једва чекаш, али једна ствар им је заједничка – проћи ће. Хвала вам свима пуно на подршци. Моја уверења о ономе што радим и на који начин, увек ће бити вишеструко већа од сваке сумње која се испречи и зато – шоу мора да се настави“, завршила је Шпановићева.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала