Партизан у Русији има само један циљ

© Мирослав ТодоровићПартизан Рикардо и Натхо
Партизан Рикардо и Натхо - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2021
Пратите нас
Фудбалери Партизана стигли су на обалу Црног мора, где ће у четвртак од 18 часова, бити прву битку у 3. колу квалификација за Лигу конференција, а ривал им је Сочи који игра одлично ове сезоне у Руској Премијер лиги. Ипак, тренер Александар Станојевић је изричит – дошли смо по победу!
Далеко од тога да ће бити лако у Русији јер су црно-бели извукли убедљиво најтежег противника на жребу, то потврђује и пето место Сочија на крају претходне сезоне. Свестан је тога Станојевић, чији тим делује изузетно уиграно и моћно.
Три везане победе на старту Суперлиге и гол-разлика 10:0, као и два тријумфа над Дунајском Стредом, такође без примљеног гола, потврда су да је Партизан екипа која има и „главу и реп“.
Делују моћно, Пантић је „наместио главу“, постигао је ефектан погодак против Вождовца (4:0) из слободног ударца, Бибрас Натхо проживљава другу фудбалску младост и луцидним потезима разиграва комплетну екипу, док је за голове задужен Рикардо Гомеш. Повратак репрезентативца Зеленортских Острва испоставио се као пун погодак.
Свестан је и Станојевић да је екипа „нашпанована“ и да 11 који су на терену „плешу“ по његовим нотама, па зато и не чуди што пуца од оптимизма пред вруће гостовање на обали Црног мора.

„Дошли смо у Сочи по победу, а уколико то не успемо, желимо да останемо у ситуацији да се на свом стадиону ми питамо за пролаз даље. Позитивно је све осим пораза и све што нам даје шансу за пласман у наредно коло. Наравно, можемо да будемо више задовољни или мање задовољни, али битно нам је да пред својим навијачима одлучујемо о нашој судбини“ – изјавио је Станојевић.

Партизан је фуриозно отворио сезону, редом су падали Пролетер (4:0), Војводина (0:2), Дунајска Стреда у два наврата, као и Вождовац (4:0).
„Ми смо дефинитивно у налету, али сада нас чека нови изазов. И Стреда је била јак противник, а тек Сочи... Реч је о екипи која је из врха табеле Премијер лиге Русије, клубу који има нов и модеран стадион. Дефинитивно нам жреб није био наклоњен. Они могу у сваком моменту да постигну гол, али и ми смо показали завидан ниво дефанзиве на почетку сезоне. Наш стил јесте да нападамо, али битно је да будемо чврсти и позади“, опрезан је шеф стручног штаба „Парног ваљка“.
Партизан ће у Русији бити лишен услуга Немање Јовића, Александра Миљковића и Ивана Обрадовића који су повређени, док је Сејдуба Сума неспреман и није се нашао на списку путника.
По свему судећи, против Сочија би тим Партизана требало овако да изгледа: Поповић - Живковић, Саничанин, Вујачић, Урошевић – Здјелар, Шћекић, Натхо – Пантић, Марковић – Гомеш.
Партизан наставио да меље – „покер“ против Вождовца, нека се спреме Руси!
Ма, ово је немогуће – промашај сезоне у Суперлиги /видео/
„Славиша, требињски краљевић“ шокирао Милојевића – „горео“ је Мостар /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала